Använder Slack som Din Personliga Assistent

Slack är mest känd som en glorifierad chattrum app för arbetsplatser, men det är också ett bra verktyg för privatpersoner. Här är hur jag använder det Slack som min egen personliga assistent av något slag.

Det finns massor av Slack-program att välja mellan att hjälpa dig att organisera ditt liv och i allmänhet gör saker lättare—påminnelse-appar, att-göra-appar, anteckningar apps, you name it. Och om en kombination av dessa appar fungerar bra för dig, då det är häftigt. Slack kan göra allt för mig, och eftersom jag redan har den öppen hela tiden för arbete grejer, det är den perfekta appen för att centralisera min andra aktiviteter.

för att Ställa in Dina Personliga Slack Arbetsyta

Start av rubrik till denna sida för att påbörja processen för att skapa din Slack Arbetsyta. Skriv in din e-postadress och klicka på “Nästa” längst ned.

Skriv in bekräftelsekod som skickas till din e-postadress.

Skriv i ditt namn och ett valfritt namn som visas. Tryck “Fortsätt att Lösenord” för att gå vidare till nästa steg.

Skriv in ett lösenord och klicka sedan på “Fortsätt att Arbetsyta Info” – knappen.

Nästa, du ska skriva in lite info om ditt “team” men du behöver inte vara specifik eller något.

Efter att skriv in ett namn för Arbetsyta och fortsätt.

På nästa skärm kan du skapa en URL för din arbetsplats för att slutföra installationen.

Naturligtvis, du kommer att vilja få den Slack app för alla dina enheter, vilket gör det lättare att få tillgång till din Slack när du behöver.

När du har alla set upp och redo att gå, kan du börja lägga till app integrationer, vilket är vad som verkligen gör Slack lysa när det gäller att omvandla det till din personliga assistent. Du kan gå till Slaka app-katalog för att bläddra app integrationer och lägga till dem till din arbetsplats. Det är också där du kommer att hantera alla dina program när du vill göra ändringar.

Nu när du har alla set upp, låt oss ta en titt på några saker du kan göra med Slack för att göra det ultimata, gå-till personlig assistent av något slag. Tänk på att vissa av dessa saker är personliga för mig, men de kan lätt översättas för att tillgodose dina egna behov.

Påminnelser, uppgifter och Anteckningar

Detta är ett uppenbart sådant, men det är värt att nämna. Eftersom Slack är allt om arbetsplatsens organisation och sådant, det är ingen överraskning att det har inbyggda funktioner som påminnelser, att-göra-listor, anteckningar och mycket mer.

visst, jag använder dedikerade appar för mer ingående uppgifter och påminnelser, men om jag behöver bara snabbt påminna mig själv i 30 minuter för att kolla på något, Slack gör det enkelt med att det är /påminna kommando. Påminnelser använda följande syntax:

/påminna [@någon eller #kanal] [vad] [när]

[vad] en del av det är någon text du vill skriva. [När] del är ganska flexibel. Du kan skriva saker som “inom 30 minuter”, “vid 3:00 pm,” “den 5: e Maj,” eller till och med ställa in återkommande påminnelser med saker som “på 8:00 på tisdagar.”

Så, till exempel, om jag ville påminna mig själv om att ringa min mamma varje fredag eftermiddag, jag kunde skriva något som:

/påminna @mig Ringa Mamma! vid 4:00 på fredagar

Du kan lära dig mer om hur du formaterar påminnelser på Slack ‘ s officiella sida.

jag använder också #random kanal för att snabbt göra en att-göra-lista eller skriva ner en anteckning som jag behöver för att komma ihåg till senare. Jag till och med använda den för att klistra in länkar som jag vill referera tillbaka till den senare.

i grund och botten, #slumpmässigt är där jag bara ska dumpa allt som kommer att tänka på medan jag funderar på det just då och där. Efter det, kan jag flytta den till där det måste gå vid ett senare tillfälle.

RSS-Flöden för Precis vad som Helst

Via RSS-app, kan du integrera ganska mycket varje RSS-flöde i din Slappa och få meddelande om när en ny artikel har publicerats.

Till exempel, jag har RSS-flöden för specifika Craigslist och eBay sökningar, och jag har dem att visa upp i sin egen Slack kanal. Det samma gäller för specifika Slickdeals sökningar i deras egen #erbjudanden kanal.

jag har också RSS-flöden för vissa subreddits som jag vill följa på nära håll. I grund och botten om en webbplats har stöd för RSS (och du skulle bli förvånad över hur många som fortfarande gör), kan du integrera det i Slack.

Plex Server Status

En unika användning jag har för Slack är ett system för anmälan av min Plex server. Med Tautulli (som är ett verktyg från tredje part som du kan ansluta till din Plex server), jag kan ta emot larm via Slack när min Plex-server plötsligt går ner.

jag kan också göra det möjligt för andra varningar, som att få underrättas när någon jag kan dela med mig av min Plex server med börjar strömma något från mitt bibliotek, men de är inte riktigt alltför viktigt.

En Snabb-Tillgång Info Portal

Behöver leta upp vädret? Vill se det aktuella priset på en aktie (eller få en varning när den når ett visst pris)? Snabbt vill slå upp flyg och hotell? Med ett antal olika program, kan du vända Slack i en portal för information som du kan komma åt snabbt och enkelt. Här är några som jag använder är:

Detta är bara ett urval av appar som finns tillgängliga, men du får idén. Ju fler appar och integration som du lägger på, desto mer användbar blir Slack.

IFTTT för Något Annat

det finns massor av Slack app integrationer att välja mellan, det finns säkert att vara något som du gör med Slack att det inte finns en app för det. Det är där IFTTT kommer in.

Vi har diskuterade IFTTT innan, men i huvudsak är det en tjänst som kan länka samman produkter och tjänster som du normalt inte skulle kunna länka ihop.

Med IFTTT Slack integration, du kan ha IFTTT post till någon av dina Slack-kanaler när något händer. Så, till exempel, satte jag upp en ESPN IFTTT applet, så att när en White Sox spelet är på väg att börja, ett meddelande dyker upp i Slack låta mig veta.

Visst, jag skulle kunna göra det mitt i ESPN-app, men jag inte har det installerat, och jag är inte på väg att installera ännu en app på min telefon så att jag kan få denna typ av registrering när jag bara har IFTTT och Slack göra det.

Nackdelen

Det är en sak att vara medveten om när man överväger Slack som din personliga assistent: begränsningar av den fria versionen.

De begränsningar som inte är alltför svår. De två viktigaste är att du endast kan söka 10.000 av dina senaste meddelanden och att du bara kan ha 10 appar från tredje part eller integrationer. Båda dessa verkar som en hel del, men om du använder Slack för länge och har massor av automatiska meddelanden som händer, du skulle bli förvånad över hur snabbt du fylla upp 10 000 meddelanden.

Ändå, den fria planen kan fungera bara bra för din, och bör åtminstone ge dig en chans att se om Slack fungerar som din personliga assistent. Så småningom kommer du kanske tycka att det är värt att våren för en betald plan. Det är bara $6,67 sek per månad, men som lägger upp till runt $80 för året. Om du upptäcker att Slappa fungerar bra som din egna lilla personliga assistent, men några spänn i månaden är helt klart värt det.