Sho November 20, 2018

Flytta från WordPress till Medelstora

Varför jag övergav min WordPress blogg efter 5 inlägg och valde Medium istället.

jag ska vara ärlig! Jag behövde ett sätt att uttrycka mina tankar och åsikter om saker jag bryr mig om i livet och tanken på att kunna tjäna lite mulla när du skriver om saker som jag gillar och vet en sak eller två om verkade ganska lukrativ. Jag var ganska trött på mitt jobb som teknisk support agent hur som helst så ringde jag den avslutas och började arbeta på idén omedelbart. De första månaderna var mycket spännande – jag lärde mig grunderna i WordPress, har köpt en domän och hosting, arbetade tillsammans med en designer och jag var nästan redo att gå. Jag var involverad i varje del av processen, från idé till utförande, och det kändes riktigt bra, jag var överlycklig att jag äntligen göra det. Jag hade en mycket bra indie-filmare vän att hjälpa och motivera mig hela tiden och efter några sista justeringar, lanserade vi äntligen blogg och skrev vår första artiklarna som krävde nästan ingen forskning. Nu, något hade förändrats i mig. Jag var inte lika upphetsad som jag var innan jag började. Bloggen började som ser mycket annorlunda från vad jag hade föreställt mig och jag insåg snabbt att för att göra det hållbart, vi behövde för att tjäna pengar på detta lilla företag. Detta innebar att jag nu skulle ha att göra saker som att spendera tid på att leta efter affiliate program och display ful banner-annonser som jag föraktar. Hur kom jag hit? Allt jag ville var att ha en röst, att skriva om mina intressen och erbjuder en ren, tydlig läsupplevelse. Vad jag i stället fick var en sida fylld med lite text, bilder och en massa sociala media att dela-knapparna. Detta var inte vad jag ville. Jag insåg också att jag skulle nu behöva leta efter gästbloggare för att rampa upp produktion av innehåll som innebar att jag var tvungen att korrekturläsa varje inlämning eller att jag skulle riskera att förlora kontrollen över kvalitet. Jag var spendera timmar med att lära sig om att optimera för prestanda och möjligheten att upptäcka och knappt har skrivit något för dagar i mellan. Det är förmodligen därför så många bloggar om bloggar. Nu hade jag lärt mig en betydande del om att starta och driva en WordPress-blogg och var verkligen glad över det faktum att jag hade nya färdigheter, men jag var inte nöjd med vad jag hade gjort eftersom det såg inte alls som det jag hade tänkt och jag bestämde mig för att dra pluggen på det. Jag släpper tanken på att kunna kalla mig en bloggare och skryta om hur jag tjäna pengar online från bekvämligheten av mitt hem. Vad som började med så mycket spänning, slutade som ett misslyckat projekt som saknade ordentlig planering med en hel del sorg. Jag slutade prata om det och accepterade fel men någonstans djupt ner jag var verkligen glad att jag hade tagit det första steget. Skulle jag inte ha lärt mig om alla nya saker som jag gjorde hade jag inte tagit det första steget. Det gjorde verkligen inte få mig där jag ville vara, men jag är åtminstone inte där jag var. Det finns alltid något att takeaway från alla fel och misstag vi gör i livet. Misstag är vackra, eftersom de knackar du tillbaka till verkligheten, så att du kan få tillbaka upp, starkare och klokare, och jaga dina drömmar!

P. S.: Om du ska tala om för mig att jag misslyckades på grund av att jag var motiverad av pengar så låt mig berätta för er att så är inte fallet. Att tjäna pengar var aldrig motivet. Jag gav upp eftersom jag tillbringade det mesta av min tid att lära sig om saker som jag inte kommer att skriva om och att det bara inte göra något vettigt för mig att fortsätta göra något som hade förlorat sitt ändamål.

Låt mig veta vad du tycker i kommentarerna! Skål!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*