Cam Newton Ber Om Ursäkt För Sexistisk Kommentar Till Kvinnlig Reporter – Seattle-Medium

Genom att Aimee Lewis

(CNN) — Carolina Panthers quarterback Cam Newton sa att “skämtet är på mig” som han bett om ursäkt för en sexistisk kommentar som han gjorde till en kvinnlig reporter.

Cam Newton av Carolina Panthers. “Den här bilden är för användning med just denna specifika artikel.”
Foto/Ezra Shaw/Getty Images.
“den Här bilden är för användning med just denna specifika artikel.”

Den 28-åring har förlorat en sponsor, har fördömts av NFL och väckte hård kritik från runt om i världen för de kommentarer han gjort vid en presskonferens på onsdagen när en reporter, Jourdan Rodrigue av Charlotte Observer, frågade spelaren om tidens vägar för mottagaren Devin Funchess.

“Det är roligt att höra en kvinnlig prata om vägar,” var Newton svar, skrattar och ler innan du upprepar att det var “roligt.”

Rodrigue sade senare på Twitter: “jag tror inte att det är “roligt” att vara en hona och prata om vägar. Jag tror att det är mitt jobb.”

En av Newton ‘ s sponsorer Oikos yoghurt sade på torsdagen i ett uttalande att det var “chockad och besviken” av quarterback beteende och skulle inte längre vara tillsammans med honom, medan NFL sade Newton ‘ s kommentar var “vanlig fel och respektlöst.”

“inte vara som mig”

I en video postad på sitt Twitter-konto, Newton — den första quarterback i NFL-historien att kasta för fler än 400 meter på sin debut — upp hans kommentarer, som beskriver hans val av ord som “extremt förnedrande och respektlöst.”

“jag är en man som försöker att vara en positiv förebild för min gemenskapen och försöker använda min plattform till att inspirera andra. Jag tar ansvar allt som kommer med det,” sade Newton, som i och med 2015 tecknat ett förlängt kontrakt värt mer än $100 miljoner med Panthers.

“det jag gjorde var extremt oacceptabelt. Jag är pappa till två vackra döttrar, och i deras ålder, jag försöker ingjuta i dem att de kan göra en vara vad som helst som de vill vara.

“Det faktum att vi under hela denna process har jag redan förlorat sponsorer och många fans, jag inser att skämtet är på mig och jag har lärt mig en värdefull läxa från detta.”

Newton regisserat ett meddelande till sina unga fans, och tillade: “jag hoppas att du lär dig något av detta. Inte likt mig. Vara bättre än mig.”

På torsdag, Rodrigue också utfärdat en ursäkt på Twitter för inlägg som görs på 2012 om hennes far att göra rasistiska skämt och för en tweet under 2012 som innehöll en rasistisk term.

“Det är ingen ursäkt för dessa tweets och känsla bakom dem,” sade hon.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply