Det är Mycket Värre Än Det Ser ut – Victoria Ponte – Medium

Det är Mycket Värre Än Det Ser ut

Dating Med Funktionshinder

Idag var första gången jag gick på en date utan att man i förväg veta att jag är funktionshindrad. Jag har inaktiverats för 19 år, som går i 3. Sedan jag började online dating efter att ha blivit separerade, jag kände att det var nödvändigt att presentera mig själv som har fysiska begränsningar så var det klart för den som letar efter en vandring eller skidåkning följeslagare att jag inte skulle vara en bra match. Jag är också medveten om att inte alla människor kan eller är intresserad av att vara involverad med någon som är “annorlunda”.

Den dag som idag var med någon jag träffade på Fnöske som är den mest ytliga dejting app i min mening. Min profil består av vackra bilder av mig med följande beskrivning: Victoria, 55, Författare, NYU, X km bort. Separerade söker nya vänner inte hookups. Låt oss dag och se om det går. Letar efter någon som är smart, snäll och rolig med ett sinne för humor.

till Skillnad från i min gamla profil på OKCupid, jag behöver inte förklara att jag har en funktionshinder. Jag trodde att det var ett bra sätt att sålla ut alla som inte skulle vara villiga eller kapabla att ta itu med det. Jag tänkte dyka upp på datum haltande redovisade en käpp skulle vara orättvist.

i Dag, jag gjorde just det. Bara 2 dagar sedan jag slog rätt på en snygg man i min ålder och geografiskt område. Vi chattade ett par gånger innan jag bestämde mig för att jag var klar med Fnöske för ett tag, tog bort min profil, och bad honom att sms: a mig i stället. Han nådde ut snabbt, vi har utbytt några meddelanden, han kollade på en bra tid att ringa, ringde mig, och vi satt ett datum för nästa dag att träffas för att fika.

jag började fundera på om det var nödvändigt för mig att göra honom medveten om att jag är skadade före mötet. Jag gick med en vad fan attityd och bestämde sig för att bara se vad som skulle hända.

jag kom på fika ställe precis i tid. Det är alltid krångligt att titta runt en plats för någon du aldrig har träffat men har en bild på din telefon. Jag stod ute på menyn ombord och var redo att skicka som “jag är här” text när jag såg mig omkring och märkte någon som kunde ha varit min dag. Vi eyeballed varandra med en förvirrad blick för lite sedan jag vinkade och sa hej.

Vi skakade hand och presenterade oss själva. Det var något obehagligt ögonblick när han ville veta om jag skulle vara mest bekväma sittplatser som fanns soffor, liksom regelbunden fyrbenta stolar. Jag valde stolar. Jag hängde min käpp på den sidan av bordet. Han frågade hur jag gillade mitt kaffe. Jag satt och väntade för honom att komma tillbaka med våra drinkar.

Vi pratade om vanliga saker. Där vi kommer ifrån, vad vi gör, barn och så vidare. Han hade tatueringar och jag bad honom att berätta för mig om dem. Det var intressant. Han gjorde ett bra skämt och föreslog att vi skulle skaffa matchande tatueringar. Han verkade smart, snäll och rolig med ett sinne för humor.

Han mycket förbigående frågade, “Vad har hänt, har du en skada?', medan en blick på min käpp. Mitt svar blev “Ja, jag hade en stroke för 19 år sedan.” Han var inte förväntar sig det. Jag fortsatte med att förklara att det som hände när jag var 35 år och 6 månader gravid. Och jag hade en 2 år gammal på den tiden. Jag insåg när jag sa att det var vanligt chockerande. Han frågade mig vad som orsakade det. Det var en medfödd defekt i min hjärna som kunde ha spruckit när som helst, eller inte. Jag förklarade att den vänstra sidan av min kropp var förlamad på första.

Han var nyfiken på om jag kunde köra. Jag berättade för honom att jag körde dit själv. Jag gillade honom, och ville att han skulle förstå att jag kan göra precis vad som allt,;) andra kvinnor. Ett undantag är kan jag inte springa alls. Jag berättade för honom att jag är en duktig ryttare. Han påpekade att jag fortfarande är söt.

Vi hade ett engagerande samtal, mer än några skratt, en kopp kaffe, han gick med mig till min bil, det var lite flörtig, lämpliga att röra och en avslappnad puss.

Han tillspetsat frågade mig vad jag tyckte om honom och anslutning. Jag sa till honom att jag trodde att han var en cool kille. Jag tänkte att jag skulle knulla honom om han var intresserad.

Min gissning är att när han såg mig på första han förmodligen trodde att jag hade någon form av tillfällig skada såsom en stukad fotled eller knä – /höftprotesoperation. Faktum är att jag har en permanent hjärnskada som har orsakat en svår rörelse störning. Jag kommer inte att återhämta sig i 6 veckor så vi kan gå till stranden, tyvärr.

jag är inte säker på hur mycket av det han gripas genom att spendera en timme med mig i en affär eller butik.

Det spelar ingen roll. Han kommer antingen att återhämta sig från chocken av min berättelse och bearbeta det; räkna ut om han är intresserad, skriv till mig mindre som undateable, eller en kombination. Han textade mig att han tyckte om mig till mötes. Jag sa att det var ömsesidigt och tackade för kaffet.

En sista sak…

👏 nedan, och dela det med andra människor så att de kan njuta av det också.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply