Facebook är Delaktighet i det Tysta av Svarta Kvinnor

Låt mig berätta en liten historia om något jag vill kalla #crackerbarrelgate.
jag är på en road trip med mina barn i hela den västra halvan av landet. Du reser medan svart kan vara…..nervewracking. Inte bara den lilla micro-agressions, men rädslan för säkerhet. Vi lever fortfarande i ett land där svarta människor är skjuten i ansiktet för att be om hjälp efter bilolyckor. När jag sa att jag skulle åka på denna resa, en massa människor som nått mig i fråga. Gjorde jag ha en beredskapsplan? Visste jag de platser som jag hade tänkt var säker?
sanningen är, det finns ingen riktig “säker” plats för svarta människor i Amerika. Poliser i Seattle är precis som sannolikt kommer att skjuta mig som polisen i St. Louis. Men jag använde för att resa Västerut för att arbeta, och har för länge sedan gjorde min “hur rasistiska är denna stad” google-sökningar. Jag var försiktig, men optimistisk.
jag bestämde mig för att få lite vågad på denna resa och stoppa i en Cracker Barrel. Jag har aldrig varit i en Cracker Barrel. Men kliva in och såg den överväldigande mängden av Americana som verkade romanticise en tid när människor som jag var förslavade (btw, du kan köpa en krans gjord av rå bomull blommar eftersom…) — tja, jag var lite nervös. När jag satte mig ner, jag gjorde detta lilla skämt på Twitter:
Nu, oavsett vad du tycker om mina försök att göra ljus av min nervositet av att vara omgiven av vita människor i en verksamhet som inte alltför länge sedan hade att betala miljontals dollar för rasistiskt, diskriminerande praxis, i en liten stad i en röd staten, jag tror att vi alla kan enas om att svar på mitt tweet var….lite mycket.
plockade Först upp på Twitter genom beryktade hatemonger @stillgray, och skickas sedan till höger vinge upprördhet maskinen Nervös, är detta en tweet har blivit fokus för hundratals — bokstavligen hundratals arga vita människor som väntar på en ursäkt för att tala om en svart kvinna som de hoppas hon dör.
jag har fått dödshot och våldtäkt hot. Jag har blivit kallad nigger, apa, klitta. Jag har fått höra gång på gång att min uttryck för nervositet kring en stor grupp av vita människor i en anläggning som är känd för sin rasism är den mest rasistiska sak som de någonsin har sett (jag överdriver inte).
Människor lämnar hatiska kommentarer på inlägg om mina barn, de skulle skicka mig e-post och DMs. Först var det överväldigande och skrämmande, då det blev lite komiskt.
Eftersom jag uttryckte nervositet över att vara omgiven av vita människor, jag fick tillräckligt med skäl för att aldrig, någonsin, någonsin vill vara runt vita människor någonsin igen.
Nu kanske det beror på att Twitter har gjort en hel del rubriker på sistone för att underlåta att ta itu av övergrepp och trakasserier, att jag kan säga att Twitter har faktiskt gjort ett ganska bra jobb med att hantera detta missbruk. Precis allt som jag rapporterade för smutskastning och hot togs bort och en hel del av de konton som var låst. Med tillägg av kvaliteten filter som blockerar de flesta av hat från att nå mina uppdateringar — det är nästan som om jag inte har hundratals arga vita människor kallar mig för en fet gorilla på det.
Men facebook har varit en annan historia.
Bortsett från att jag inte ens ger mig möjlighet att rapportera meddelanden från min telefon (jag är på en väg resa, kom ihåg):
Eller möjligheten att rapportera kommentarer som denna från min telefon:
När jag kunna rapportera om hot och hat, de gör inte ett jack shit om det.
Min facebook sida är infekterad med rasistiskt hat och våldsamma hot från människor som är så arg att jag skulle vara nervös för att vara omgiven av dem.
Så efter att få absolut ingen hjälp från facebook som helst, jag började lägga upp screenshots av kommentarer och meddelanden jag fick. Som du ser ovan, och mycket mer. Om du skickar mig ett meddelande som säger att du hoppas att jag blir påkörd av en buss, eller flyttas från Grand Canyon, och facebook helt vägrar att hålla dig ansvarig, det minsta du förtjänar är för människor att se det hat du sprider.
Och slutligen, facebook har beslutat att vidta åtgärder. Vad gjorde de? Fick de avbryta någon av de personer som hotade mig? Nej. Tog de ner Nervös inlägg som skickat hundratals hatar-fylld commenters min väg? Nej.
De upp mig för tre dagar för att posta skärmdumpar av de övergrepp som de har vägrat att göra någonting åt.
Detta — detta efter 3 dagar nonstop hat och övergrepp — är när jag till slut bröt ihop och grät. Se, det är inte bara hatar. Jag skriver och talar om ras i Amerika, eftersom jag redan se detta hat varje dag. Det är medverkan av en av få plattformar som människor av färg har att tala ut om detta hat som får mig.
Människor är galna eftersom min tweet kunde vara sant. Massor av människor av färg är nervös in i ett helt vitt rum — och med goda skäl. Även denna enkla uttryck för obehag var för mycket, och hundratals arga vita människor översvämmade min twitter, facebook och e-post för att försöka tysta mig. Varje gång människor av färg, särskilt kvinnor i färg, tala sanning — vi tystas.
Och facebook är att hjälpa.
Detta är inte okej. Jag ska inte behöva lämna facebook för att fly rasistiskt hat. Jag borde inte behöva vara tyst inför rasistiska hat för att kunna stanna på plattformen.
Facebook är inte människor av färg, precis som de inte många feminister och transpersoner, i att straffa dem för att tala ut om övergrepp. Och de måste ställas till svars.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply