Fitta Hattar: Konfederationens Flagga för Vita Feminister

Som cis och trans kvinnor i färg ange 2018 med nya handlingsplaner, vita feminister upprepar sina misslyckanden, komplett med utslagning och fitta hattar.
i över ett år, Svart kvinnor, kvinnor i färg, och den Svarta och bruna HBTQ-samhället har sett vita feminister motstå integration av icke-vita cis och trans kvinnor i så gott som någonsin gemensamt utrymme — både online och offline . Vi såg vita kvinnor hävdar majs rader, #metoo och Doug Jones , aldrig en gång betala tillbörlig vördnad. Vi förväntar oss inte att de ska bry sig om frossa Svart barn i Baltimore klassrum . Vi vet fan att de inte bryr sig om hur eller varför så många Svarta kvinnor som kämpar för våra liv i leverans rum . De flesta vet inte ens att det är en trans samhället för att inte tala bo i-det-vet vad som händer i den. Det enda vita feminister har lagt till detta motstånd är dålig mode — säkerhetsnålar, fitta hattar, och 42 ACLU stötfångaren klistermärken på baksidan av sin Prius. De tror att de verkligen gör något. Snart nog, de kommer att titta tillbaka och inse att de var vadd för fel lag.
“Från en bristfällig feministiska till en annan, jag vill bara att du ska veta att säga #thefutureisfemale är transfobiskt.” Det är det svar jag fick från en kvinna som tog frågan med populär hashtag jag som används för att avsluta ett Facebook inlägg. Da knulla varför ? Var min första tanke. Sedan tänkte jag på hur jag vill att en annan kvinna för att bemöta mig när jag berättar för henne att hon korsade min linje.
jag måste utbilda mig på det. Tack och förlåt❤”, svarade jag. Hon var glad som punsch med mitt svar, och förutsatt flera artikeln länkar som vidare förklaras varför en uppsjö av feministiska hashtags, fraser och inbjudningar isolera trans kvinnor. Med bara känt till livet som en cis-kvinna, som var super nya nyheter till mig. Jag tänkte på alla de dikter, artiklar och essäer jag skulle publiceras på kvinnor, och ångrade att jag hade inte låta min trans systrar vet, det Här inkluderar dig mest. jag var och fortfarande är tacksam för min trans sis som älskade mig tillräckligt för att utbilda mig.
Tillbaka till fitta hatt.
välutbildad allierade är att bryta ner varje anledning till varför fitta hat är utestängande, olämpligt, vit-centrerat, och transfobiska . Och, det kommer från toppen . Men, det spelar ingen roll, eftersom det inte finns någon röst med högre volym och ruder än vita feminister.
jag har sagt det förut och jag säger det igen: Om någon säger att du klev på sin tå, du måste sluta att använda n-ordet, du måste vara mer ansvarig för att ge en välkomnande miljö för alla cis och trans feminist, eller, din fitta hat är stötande att cis och trans kvinnor i färg, respektera det och rätta till det. Fråga dig själv hur många gånger du har känt behov av att utmana begäran av en person av färg.
Efter ett år av vykort “parterna”, marscher, och säkerhetsnålar, allt de har att visa för det är en jävla hatt och ingen offline vänner av färg. Och, de är galna om det. Vita feminister har tid att fira deras endimensionella fittor eftersom de inte har en kropp räknas som plågar dem. Att de inte har en häst i det här loppet jämfört med alla cis eller trans-person i färg. Det är en av många förbannelser som kommer med en vit feministisk; att ” jag ” – mentalitet skiljer dem från att nå riktiga höjder av sann feminism. Vi erbjuder måste kämpa BÄRA vita kvinnor för samma saker som de vill ha, och sedan arbeta över tid för att hålla oss säkra och levande. Din närvaro i detta motstånd är outhärdlig. Beklagligt ens.
för Att vara ärlig, jag är märkligt tacksamma för vita feminister som klamrar sig fast vid sin fitta hattar med samma hängivenhet som Trumf anhängare som tycker att “kultur” i deras confederate flaggor. Vi måste veta vem som avhoppare av intersectionalism så att vi kan rensa ut dem. De ska inte bara ha en hatt, de förtjänar ett namn för att beskriva vem de är och för att varna andra om du blodbad som de producerar. Vita feminister är Fruktansvärda Människor Förtrycker Trans Systrar. Ja. Vita kvinnor som bär fitta hattar är T. H. O. T. S. 2018.Tamela J. Gordon är en författare, intersektionell feminism -, och skapare av kvinnors egenmakt grupp, Systrar med Aspiration, liksom SWA är Intersektionella Book Club. Du kan gåva böcker för läsare eller skicka Tamela en monetär eller här: kontakta Tamela för föredrag eller skapa din egen kvinnors egenmakt grupp, e-post [email protected]


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply