Sho November 20, 2018

Vem är jag

jag är en iOS-utvecklare med 4 års yrkeserfarenhet och för en tid sedan hade jag kände mig som jag vill prova på något nytt… bestämde mig för att ge Fladder ett försök. Jag kommer att skriva en serie berättelser som beskriver mina erfarenheter med denna ny SDK från Google. Jag troligtvis inte kommer att innehålla några tutorials (skulle kunna skriva en några handledning för berättelser om jag slutar att tycka ramen och det kommer att finnas tillräckligt många intresserade till det) även om jag förmodligen kommer att lägga upp några kodexempel här och/eller skicka länkar till användbara artiklar, guider etc. så även om du inte är intresserad i min berättelse du kan hitta något intressant för dig.

för Ett par månader sedan jag har redan provat att Reagera Infödd, men gav upp till slut eftersom jag inte har tillräckligt med tid på min fritid (utanför arbetet), och inte heller hade en idé för en applikation som jag kan skriva med hjälp av detta ramverk. Jag har spenderat mindre än 5 timmar att prova ut Reagera Modersmål.

den Här gången är det lite annorlunda (inte alltid så? Haha😅). Jag kommer att skriva en tracker för vatten att dricka 💦. Jag vet att det finns massor av dem (full av annonser 🙈) redan, men det är bara enkelt att lära sig grunderna i nya språk och SDK, kommer inte ta alltför mycket tid på att ta slut och jag vill inte (ännu) att investera alltför mycket tid på det i fall jag får är upptagen på jobbet med något annat. Hur som helst, inte fokusera på programmets ämne, kommer det ingen roll för det mesta. Jag kan dela med ansökan och/eller kod i slutet men kommer att besluta om detta senare. Så… låt oss komma igång! 😎

Första steg

jag har satt upp det på MacOS självklart och jag hoppas att konfigurera Android miljö för nu… ska göra det när jag skriva en del av programmet (förmodligen nästa gång). Jag hoppas att det kommer bli smidigare än förra gången jag installerade Android Studio och alla beroenden, det var riktigt smärtsamt jämfört med Xcode (varför bara inte installera några (senaste?) SDK och emulator som standard?).

Hämtat v0.5.1-beta och följt de instruktioner som du kan hitta på officiella Fladdra s sida. Inställningen upp allt för iOS-utveckling var ganska enkelt eftersom jag redan hade det mesta installerat men faktiskt “fladder läkare” kan faktiskt ställa mig för att automatiskt installera allt som behövs för mig… jag vet att jag är lat, men jag antar att jag bara bortskämd (kinda) av Xcode där jag ganska mycket kan börja utveckla direkt efter installation av bara ett enda verktyg. Samma sak med PATH variabeln, men vem vet, kanske när det är ur beta det konfiguration av miljön för Fladder kommer att automatiseras? Det är bara tråkigt att göra det, särskilt eftersom jag var tvungen att göra det två gånger på kort tid — en gång på jobbet och en gång hemma (eller jag kanske inte borde kräva att sådana saker och bara skriva ett enkelt bash-script av mig själv?).

jag hade VS Koden redan är installerat så det är bara lagt till en förlängning för Dart och Fladdra så allt (utom Android Studio och dess beroenden) inte ta mig längre än 15 minuter att ställa in… inte så illa 👍🏼 (btw. vad skulle ni föreslå att använda som en IDE — Android Studio eller Visual Studio-Kod — vad tycker du bäst när du arbetar med Fladdra/Sprint?).

Nytt projekt

Det är dags att skapa ett nytt projekt! Jag har lagt till en ny databas på GitLab (det är där jag hålla mitt eget arkiv) och skapade ett nytt projekt genom att VS-Kod kommandot pall, helt enkelt. Provet app började på simulatorn med några frågor också, för att ge det ett försök på en enhet öppnade projektet i Xcode och konfigureras certifikat och proviantering det (är det ett snabbare sätt att göra det utan att köra Xcode?). Om jag kan jämföra det med att Reagera Native — det är mycket bättre. Jag hade vissa problem med att köra ett urval projekt det och ingen med Svaj så långt (jag säger inte Reagerar personen är dålig, jag hade bara dåligt första intryck med att 🙁 Å andra sidan kan jag ge det ett nytt försök i framtiden).

På Fladdra.io Komma Igång det är en snabb tutorial för att skriva en första ansökan… Läs ett par stycken sedan gav upp 🙈 (låt oss ta ett hårdare sätt! Skulle vara tråkigt sånt, skulle inte det?). Jag vet inte varför de flesta “de första app-guider visar oftast kodexempel utan arkitektur mönster på alla 😬 Som ett “inte en nybörjare programmerare” jag är hellre vill komma igång med lite bättre exempel och lära sig av god praxis (Fladder) från början… började googla då. Hittade en artikel [här, tack Harkirat Saluja] på Medellång om projektet struktur och bestämde mig för att använda denna struktur i mitt projekt. Om du har några andra exempel på bra projekt struktur för Fladdra/Dart — låt mig veta, jag skulle älska att jämföra dem ❤

Slutsats

Så långt så bra” — första tanken som kommer upp i mitt huvud. Jag är ganska säker på att installera erfarenhet kommer att vara mycket bättre när det är ur beta (det är inte dåligt men kunde bara bli bättre i min mening). Generellt känns det liknar att Reagera Infödda (ja, jag tillbringar 5 timmar eller mindre med både BJÖRN och Fladder) men jag hade färre frågor att ställa miljö och driva exempel på tillämpning.

Också medan googla om Fladder jag hittade en massa trevliga människor (till exempel på StackOverflow), publicera hela koden exempel (Utvecklare på Google?), så det är riktigt nice, speciellt för färska utvecklare som har svårt att lära sig från grunden.

“Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.” ―Konfucius

jag kommer att fortsätta min resa med Fladdra och hoppas att jag kommer att pågå till slutet och avsluta det jag påbörjat — detta enkla program. Jag kommer att skriva en annan del för att se så följ mig om du vill få en åktur genom Fladdra tillsammans med mig 🙂

Om du har några frågor kan du kontakta mig genom att e-post, Twitter eller bara lämna en kommentar nedan 😉

Fladder – mina tankar och intryck, en DEL jag

Hot eller inte? iOS Developer ‘ s perspektiv

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*