Hur jag började min karriär inom Data Analytics — Shantanu Kumar

Data exploration har alltid varit en spännande väg för mig och jag råkade vara en av de många studenter som vill analytics som något som kan åstadkomma enorma förändringar i vårt dagliga liv.
jag introducerades till fältet i januari i år, när det kom upp som en valbar i mitt college. Ända sedan dess har jag uppskattat värde av data kan ge för att fatta beslut.
jag började med att göra online-kurser som antingen gratis eller till en liten kostnad, som alla var mycket fokuserad på vissa teman i Analytics-fältet. Det var ansträngande och förvirrande att hitta vilka frågor som skulle passa mina behov och hur det skulle hjälpa mig att lyckas i fältet.
Söker efter min nästa kurs på nätet, som jag snubblade på Udacity Data Analytiker Nanodegree som verkade äkta på en första titt så var det samarbete som skapas med några varumärken som är ledande inom sina områden.
Nanodegree under förutsättning att fullständig utbildning vägen och struktur att varje student skulle behöva under denna AI och Data Vetenskap boom. Kurserna var ställde upp och ordnade på ett sådant sätt att det skulle hjälpa någon som är ny på området för att förstå vilka fält att utforska först. De projekt som är anpassade efter branschens behov så att du aldrig känner att du håller på att lära sig något som kan gå till spillo.
De kunskaper jag lärt mig under de Nanodegree hjälpt mig att vara runner-up av Techgig Kod Gladiatorer Hackathon -, Data-Vetenskap Tema som nu innehar Guinness världsrekord för att vara den största koden konkurrensen i världen och rankas 3: a på Synechron Hackathon för Data Vetenskap.
De har också hjälpt mig att publicera mitt research paper som presenterades nyligen vid IEEE Conference och fick med mig intervjuerna med mycket berömda Analytics företag i världen i dag.
Min forskning bygger på att besluta mått för att upptäcka falska nyheter och opinionsbildare på Twitter med textklustring och ämne modellering algoritmer.
en Annan av mina projekt har en omfattande studie på Rött Vin egenskaper för att förstå vilka faktorer som påverkade vin kvalitet.
jag skulle uppmuntra studenter som är nya på området att vara en del av denna inlärningskurva som struktur och lärande som ges här är enastående och skulle definitivt vara inflytelserika i din blivande karriär som Data Analytiker.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply