Jag vaknade upp efter en god natts sömn.

jag vaknade upp efter en god natts sömn. Snö kommer ner i mjuka stora flingor. Salud var att ta en dusch, så jag gick ner för att använda källaren badrum. Kom tillbaka upp och sätta min tights, shorts, långa strumpor, tshirt och overshirt på. Mössa och handskar, mina löparskor och var ute vid 7:45.
jag var orolig att jag kan glida, att marken skulle vara alltför smart, men det var blött och korniga tillräckligt för att traktion inte var ett problem. Kallt men inte för kallt.
När jag sprang nordväst om Washington Ave, snön var i mitt ansikte, bita lite. Sedan full i mina ögon så att jag hade svårt att se. Jag tänkte att det skulle vara på det sättet för bara ett tag tills jag fyllde på grund av väst när jag fick den Mall.
en Gång på den Mall det var bättre, snön slå mig från höger sida (blåser nästan rakt i söder). Det var på vissa ställen inga spår, min var den första fotspår ner i den nya snön. På andra punkter jag skulle se någon som går framför mig, när en annan löpare (“bara galningar komma ut idag!” sade han).
Mitt vänstra knä började göra ont. Det har varit stör mig lite, jag märker det när jag böjer mig ner eller när jag går upp om jag har spelat med barnen på golvet eller på knä för att ge Rosie lite kärlek. Jag funderade på att vända när jag kom till Washington monument. Men när jag kom runt den norra sidan av det jag gått en annan löpare.
Han skrek ut “Hej Beto!” Och jag vände mig om och närmade sig honom och vi skakade hand. Han ursäktande berättade för mig att han var från Massachusetts och sa “men tack för att du är du.” Jag sa “det är ok, vi älskar Massachusetts också!” Och sa till honom att tacka och bestämde sig för att köra hela vägen till Lincoln memorial. Jag passerade någon som kör den andra riktningen skärmning hans ansikte med sin hand från snö.
Som jag klarat World War II memorial var det en kille framför mig, som kör bredvid reflekterande pool mot Lincoln memorial. Jag tog den andra vägen, som omges av en arkad av träd. Jag tänkte att det skulle skydda mig bättre från snö det var att träffa den sidan av mitt ansikte. Jag såg honom sträcka ut armarna när han sprang som om att omfamna snö, vid poolen, i morgon, Lincoln memorial som vi nu kan se framför oss, liv, och alla mysterium av att vara vid liv.
jag fick till steg memorial och kunde höra hästarna innan jag såg dem. Deras hovar ekar mot alla marmor väggar och steg. Två monterade park polisen, blå hjälmar, svarta jackor som bärs som slängkappor runt sina axlar. Höljd i snö som var tyngre än innan. Männen orörlig på sin långsamt rörliga hästar. Något tidlöst om dem.
jag sprang uppför trappan, en annan löpare framför mig. När jag kom till toppen var han avslutar en kort uppsättning av armhävningar. Han fick upp snabbt, vi hög fived som han på väg tillbaka nedför trappan.
jag gick över till den norra väggen och läsa Lincolns andra installationstal. Min kropp varm, blodet som strömmar genom mig, att flytta mina ben när jag läser orden så närvarande på ett sätt som jag inte kan beskriva eller förklara, förutom att jag är så mycket mer levande i mitten av en kör, och så är de ord jag läste.
De ord, som beskriver landet mitt i ett inbördeskrig. Orsakerna till kriget. Slaveri. Den mästerliga, ödmjuk bön till Gud. Erkänner att båda sidor åberopa hans namn och säga: i Söder: “Det kan tyckas märkligt att alla män ska våga fråga en bara Guds hjälp i att vrida sitt bröd från svett av andra människors ansikten, men låt oss domare inte, att vi inte dömda.” Att han skulle uttala denna bedömning och sedan påminna sig själv och oss att vi ska inte döma…
“De böner som både kunde inte besvaras. Som varken har besvarats till fullo. Den Allsmäktige har Sina egna syften”
Han lägger ut en redovisning för den ursprungliga synden i vårt land – är medvetet om att detta hemska krig är en beräkning, blod betalat för blod.
“Men, om Gud vill att det fortsätter tills all rikedom staplade av borgensman för två hundra och femtio år av ensidiga arbete ska sänkas, och tills varje droppe blod som dras med piskan skall betalas av en annan dras med svärd, som var sagt tre tusen år sedan, så det måste sägas “domar Herren är sann och rättfärdig, helt och hållet.”
jag vet inte att en bättre tal någonsin har skrivits eller givits eller registreras eller gjort.
Dessa ord:
“Med illvilja mot någon, med välgörenhet för alla, med fasthet i den rätt som Gud ger oss för att se rätt, låt oss sträva efter att avsluta det arbete som vi är i, för att binda upp nationens sår…”
jag gick ner för trappan, för smart för att köra ner.
Såg monterade poliser igen. Plockade upp min kör som jag åkte rakt Österut, nu på södra sidan av reflekterande pool. Snö i mitt ansikte, flingor mindre, mer bitande nu, kanske snöblandat regn. Det hade förändrats. Mitt knä inte längre ont, kanske är det bara behövs att helt varm. Sprang bredvid och så småningom förbi en man som stannade från tid till tid för att tina sina skor på galler och manluckor, som värms av tunnelbanan tunnlar under.
snöblandat regn stickande mitt ansikte, jag undrade om vindarna hade förändrats för.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply