Kan Andra Människor Se de Tweets jag har Gillat?

Du kanske tror att Retweets är offentliga och Tycker är privata. Detta vettigt, på ett sätt: allt du Retweet är direkt skjuts till dina anhängare, och Twitter gör det inte tydligt vad som händer när du Gillar en tweet.

Men du Gillar inte privat. Alla som vill kan bläddra igenom allt du någonsin velat, och Twitter kan välja att peka ut dem till dina anhängare. Låt oss gå igenom vad som händer när du Gillar en tweet.

det Första finns det anmälningar. När du gillar en tweet den person som skrev det kommer att hitta ut direkt, tack vare en anmälan som denna:

Alla som nämns i en tweet kommer också att se en anmälan. I vissa fall, om du gillade en Retweet, den person som retweeted den ursprungliga tweet kommer också att se ett meddelande.

Så det är det första sättet på vilket ditt gillar inte privat: alla som är involverade med tweet kommer att se att du gillade det. Detta innebär att det är nog inte en bra idé att bläddra tillbaka tio år i någons tidslinje och klicka på “Gilla” knappen: för att de ska veta, och det kommer att krypa ut dem. (Om du faktiskt försöker att krypa ut någon, men jag rekommenderar att du kolla in Twitter avancerad sökning och hitta de verkligt gamla tweets.)

I tillägg, att folk kan se vad du Gillar från din profilsida. Det finns en “Gilla” – fliken till höger om det, som vem som helst kan klicka på för att se varje enskild tweet som du har önskat.

just Det: alla som vill kan bläddra igenom varje tweet du någonsin velat. Detta något oklar funktion har bränt mer än ett fåtal politiker, filmstjärnor, och professionella atleter, så om du är en offentlig person vara medveten om det, och tänka på att vara försiktig med vad du vill.

Och det blir värre. Du vet hur Twitter håller tjat du med orelaterade meddelanden? Ibland är dessa anmälningar peka ut en tweet omtyckt av flera personer som du har följts, vilket innebär att dina anhängare kan ta reda på om en tweet som du har velat detta sätt. Och “Bästa Tweets” – funktion längst upp på tidslinjen kan också påpeka saker du har gillat för dina anhängare. Den pågående Facebookification på Twitter innebär att du gillar kan bara bli mindre privat över tid.

Finns det något sätt att dölja allt detta? Du kan gör ditt Twitter-konto privata, eller du kan bara sluta gilla saker. Det är verkligen inte något bättre val än, så det kanske bara vara försiktig med vad du vill.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply