Kanske Vädret Verkligen är Bipolär – Katie Andrews Potter – Medium

Kanske är Vädret Verkligen är Bipolär

och detta kan ge oss hopp…


räkna>

jag står vid köksfönstret så ofta och titta på fåglar flit och tillbaka på talg matare, och jag tittar på den ombytliga Mellanvästern väder förbi vår gård.

Mina små hackspettar komma varje gång på ett tag, men i city har vi starar och sparvar så ofta som de duniga hackspettar och nötväckor vid mataren. Att titta på en flock sparvar, min hals fångas.

Det verkade världen var stillastående och mörka. Vi hade en följd av stormar dagen innan regnet kommer ner i lakan och åska och blixtar föra den spänning som dagar av grå moln och spotta regn gör mig sugen… men den kraftiga vinden och regnet hade lett till oundviklig som en storm i det sena faller alltid för med sig. Det tog den sista av den livliga höst blad ner till marken, vilket innebär att träden kala och grå, marken nu är täckt med en brun matta — och jag visste att det var bara en tidsfråga innan den desperation av en vinterdepression kom i mitt sinne.

“Det Blir Bättre”

“Det blir bättre” folk säger alltid. “Bara” att hålla på. Det blir alltid bättre.”

De av oss med psykisk ohälsa berättar för varandra att det blir bättre, och särskilt när det kommer från någon som förstår, att det hjälper.

Men vi vet att dessa sjukdomar är cykliska, särskilt de av oss med bipolär sjukdom. Och vi är så bundna till världen omkring oss, denna värld som går in och ut ur årstiderna, i och ut ur perioder av regn och perioder av solsken, tider av lycka och tider av sorg. Och så har bipolär sjukdom går upp och ner, rida vågorna av ett sinne som går in och ut ur depression till mani, att perioder av jämnhet, och för en tid, det verkar saker är bättre.

För en tid, solen skiner, men molnen kommer alltid över himlen igen.

Förra veckan var en period av depression… jag visste att det var kallt, grått vintern var på väg igen, och mörker var inställningen i början på kvällen, den färgglada skönhet hösten var borta, och sorg och sorg tog över.

jag var tvungen att komma ut ur mitt huvud. Om jag bara kunde få ur mitt huvud, jag kände att det skulle bli bättre.

Men du kan inte springa ifrån sig själv.

Se Skönhet

Vi tog den dagen för att köra ner till bergen… tänkte jag, kanske om jag bara kan öppna, bara kör, och bara se bergen, bara för en eftermiddag, jag kan må bättre.

Men det stormar hade varit över hela regionen i dagar innan, vinden hade tagit ner löv överallt, och det var en mörk och mulen, grå dag. Landet vände kuperad när vi körde söderut, men molntäcket hade inte hiss, verkade det som att trycka in min sorg och gråhet av dagen tog bara ner mig djupare.

bergen var öde, höstens löv på marken där också, efter regnet och vinden hade slitit sig igenom dem. Vi fick till över och vinden piskade våra hår, kall miljö genom våra jackor, och när jag tittade ut på de omgivande kullarna, jag visste att jag stod vid en vändpunkt.

bergen kan ha varit grå och öde, molnen hänger lågt, för tonersvärta i början av…men det var skönhet, alltför.

Skönhet kommer i varje säsong. Jag visste det när jag stod där och såg runt omkring mig.

Och även i mitt sinne, som matchade mitt öde omgivning, jag kunde kanske…kanske… hitta skönhet också. Jag kunde välja att förtvivlan på den kommande vintern och mörkret och kylan, och anser det som hopplös och full av fulhet, eller jag kan välja att se skönhet, och de vet att i varje säsong — varje säsong. — det kan bli bättre.

Inte bara när solen skiner, men när molnen täcker himlen.

bergen snart kommer att bli vit som en mjuk snö faller över dem, och snart nog, att jorden blir varm igen och våren kommer… igen.

För allt som finns en säsong…jag tänker på den gamla ord, och de oräkneliga liv och säsonger som har kommit och gått. Årstiderna är oundvikligt, att jorden roterar och förändringar på en nonstop takt, precis som vi se en förändring i våra liv och i våra sinnen, men vi kan se skönheten i varje säsong av jorden, och i varje säsong av våra liv, liksom.

att bli bättre, inser jag. Det är alltid skönhet. Jag måste bara välja att se det.

Även starar och sparvar är vackra på min inre staden matare, eftersom även i vad världen kan anse som ful — vi kan välja att se så vacker.

jag var tvungen att stå på för att förbise, och väljer att se det vackra runt omkring mig — skönhet i bergen, och även skönhet i mitt sinne.

Och känna igen det vackra omkring mig, och skönhet inom mig, det blev bara lite bättre generellt.

Så kanske vädret faktiskt är bipolär. Vårt humör cykel som årstiderna, vädret, men alla av det, det är skönhet. Vi måste bara välja att se det.

Och då, det kommer bli bättre.

Lite, när vi lär oss att se det vackra i vår värld och skönheten i våra sinnen, det blir bättre.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply