Kongressledamoten Mo Brooks, Vill Du att jag ska Dö?

Representant Mo Brooks i Alabama, är du i huvudsak att rösta på mig utanför ön och dumpar mig in i en vik av Stora Vita hajar, där jag kommer att lida och dö i en sorglig och blodiga mode. Utan medicin och behandling för en pre-existerande tillstånd som kallas bröstcancer, som jag var “överraskning!” diagnosen vid en ålder av trettio-nio, det är vad du gör. Jag kommer inte att vara ensam så jag kippa efter luft, eftersom så många andra människor med vanliga hälsoproblem som kommer att vara isolerade, ignoreras och lämnas ute: från hjärtat frågor, allergier, astma, diabetes, andra former av cancer, samt fosterskador och slag, vi kommer inte att kunna betala vår väg till överlevnad i Amerika under din klocka. När du tillåter att dessa “pre-existing conditions” ska straffas, gör du det blir alldeles för dyrt för denna dam.

jag har fått sju operationer, 22 omgångar av cellgifter, 8 infektioner och 69 blod drar. Jag önskar att min tid på vårdcentraler, sjukhus och apotek behöver inte vara en del av mitt liv, men inser att det finns så många andra patienter. Vi finns i många färger, former, åldrar (inklusive spädbarn och barn), storlekar och personligheter och kan dela samma mål: att känna sig bättre.

Genom att upphäva den prisvärda hälso-och sjukvårdslagen (ACA) och föra in ett medicinskt system som du tror gynnar de “goda” människor på grund av en ofta sjuk 43 år gammal som mig, din röst i huvudsak bestämmer hur länge jag kommer att leva, och hur jag kommer att leva. Även om jag kommer att leva.

Eftersom du har en röst, makt och TV-tid, jag lyssnar på dig. Men jag gillar inte vad du säger och gör, och jag erbjuder ett perspektiv som kan få dig att tänka andra tankar. Liksom människor som inte ser ut eller talar som du, men förtjänar hjälp och vård precis samma sak.

När du sa på CNN i går om att människor som lever bra liv inte oroa dig för att få och hantera befintliga förhållanden, i princip kommer du att berätta för världen — och patienter som mig — att jag fick cancer för att jag måste vara dålig. Vem är du att döma vad som är bra eller dåligt? Det finns ingen moral löfte om att vara Amerikanska. Jag har ätit några saftig och blodig biff cheeseburgare och kysste en hel del folk, men jag arbetar ständigt på mig själv att försöka agera så snäll och vänlig som jag kan för att varenda människa jag möter. Om du vill måla folk som dålig jämfört bra, jag är inte säker på vad andra insikter och data som jag kan erbjuda för att bekräfta att jag förtjänar att kunna bo i den stad jag föddes utan plottning för en alltför bistra ekonomiska och hälsa framtid som kan hända i morgon, nästa vecka eller snart.

Dina handlingar och ord är ett meddelande om att mitt liv är inte bra och har inte varit bra eller värdig hjälp och behandling. Det känns som du sätter fel på mig för att få en diagnos bröstcancer som råkade vara samma dag som “back to school night” för min lille son. Att knyta min sjukdom och pre-existerande tillstånd till en uppfattning av godhet är ärligt talat inte rättvist, och bör inte vara ett legitimt vägledande princip för din röst.

En lokal bröstcancer stödgrupp jag välkomnar i genomsnitt 30 nya medlemmar i månaden. Är vi alla “dåliga” människor som är avsett för ginormous medicinska räkningar? Eller ingen vård alls? Vill du verkligen tror att vi har alla gjort så många dåliga saker som skulle få oss att ha olika stadier av en cancer som angriper vår kropp och försvagar oss? Cancer orsakar oss att gråta och oroa sig i mitten av natten över räkningar, symtom. Tillsammans med de människor vi älskar, vi undrar, hur många dagar/veckor/månader/år gör att jag har kvar?

Hur ska jag betala för det?

Ska vi alla verkligen lyssnar på tanken av att ha oss att flytta till vad staten kommer att göra det möjligt för oss att leva, arbeta och söka behandling? Vänligen mansplain där detta tillstånd är, eftersom jag har många kompisar som kräver ständig och kvalitet medicinsk hjälp för tillgång till och information om de piller de tar, och saker som cellgiftsbehandling, hormonbehandling, värmevallningar, fruktansvärda reaktioner (bättre vänster föreställa sig än det som beskrivs), och kliande hud. Då är det jobbigt och pinsamt waffling mellan förstoppning och diarré i samma stund — en verklighet som är en visuell och fysisk påminnelse om hur otrygga och skit ens hälsa. I kombination med ångest och utmattning som kommer av att veta att du kanske behöver genomgå cellgiftsbehandling och andra kostsamma behandlingar och operationer — allt för att försöka döda den sjukdom som växer och attackerar din kropp.

43, jag vill tro och hoppas att jag kommer att kunna titta på min son examen från high school. Det skulle vara en dag som speglar hopp, möjlighet och hårt arbete, och en som min egen familj firade med mig när jag tog examen vid 17 års ålder.

Andra milstolpar fresta mig dagligen för att hålla igång. Min mamma har precis gått bort i April 1 av komplikationer i samband med en serie av slag. Du skulle klassificera henne som en annan av dina “hon får inte vara en bra person” pre-existing condition fall. Jag kan inte föreställa mig hur (om?) hennes vård skulle ha hanterats under din önskade systemet — att hon inte kunde röra sig eller gå på egen hand för över 15 månader. Så att få henne att “flytta till en annan stat” för oss befintligt skick folk ärligt talat skulle ha varit omöjligt.

jag har igensatt öga kanaler — från 22 omgångar av cellgifter, det gör det ofta svårt för mig att skriva och titta på min dator. Detta moderna tider, jag jobbar hårt på att kunna visa upp för arbete, älskar (familj, vänner och samhälle. Mina ögon förtvinat från cellgifter, så jag har torkat upp ögat ledningar som liknar dem av en 83-årig, enligt en av de många läkare som jag kan se på en regelbunden basis. Det innebär att jag ofta har att tillämpa en steroid grädde (medicin) för att mina ögonlock och ta en hel del tid för att tvätta mina ögonlock varje dag. Det och att använda varma kompresser hjälper mina ögon känna närmare till det normala, även om jag inte alltid behöver ha konstgjorda tårar i närheten. Allt detta har blivit rutin, och engagerar mig regelbundet gå till en läkare och apotek i närheten, där jag ibland sitta på marken för att jag är så trött och vill inte be en senior eller kollega sjuk person för sin stol. Ett sms tonåring kan få en meningsfull blick från mig, om jag är särskilt zonked.

jag har sköra ben från att gå till början klimakteriet. Min hysterektomi var knuten till ett tufft beslut som är relaterade till min bröstcancer och lärande genom medicinsk behandling som jag bär på BRCA1-genen — en annan oönskad (medicinsk) överraskning. Det är många timmar där jag kan knappt sträcka ut eller röra sig, eftersom mina leder är svag och stel. Det är något som jag inte upplevt innan jag kom på att samtal från en dam som läkare när jag var 39. Det förefaller mig som att jag är en tillräckligt bra person, men i stället fick tuffa förutsättningar eller mindre än idealisk bryta genetiskt och medicinskt sett.

Återigen, varför ska min medfödda godhet fråga?

Miljömässiga faktorer också spelar in när det gäller orsakerna till bröstcancer, men mina ord här är tänkt att hålla fokus på vem som förtjänar hälso-och sjukvård och varför.

jag har erbjudit sig att hjälpa andra eftersom jag kunde gå som ett litet barn, även om min yngre bror skulle nog ha kallat det “dominerande” under “hjälp” i våra tidiga år. Jag är vänliga och entusiastiska ofta. När jag ser någon som behöver en hand från att få donationer för en fundraiser för science labs på min sons skola för att bära matkassar eller erbjuder ett öra eller råd till en kollega patienten eller författare som kan vara yngre eller äldre än mig, jag ger det. Jag kommer att bära någons böcker eller väskor om de ser ut som de är i sämre skick än mig — även om jag har en tendens att bli omständlig eller utslitna ofta.

Senator, du har makten att göra livet hälsosam och bra för många av oss Amerikaner. Jag kommer att titta igenom mitt ibland grumliga ögon att se vad du ska säga och göra härnäst, och hoppas att du tala med din beståndsdelar, systrar och vänner som kanske i själva verket att göra med redan existerande villkor, extrem oro, allvarlig sjukdom och sjukdom.

Mary Ladd skriver har dykt upp i Healthline, Playboy, Time Magazine/Extra Krispiga, KQED, & San Francisco en gång i veckan. Hon är co-författare av , en grafisk roman om katastrofala sjukdom.