Sho November 20, 2018

Monster Du Vet.

En bild som jag tog på dig (längst till vänster, i gult) och pojkar, ca 2002.

jag fortsätta leta efter tecken.

På en ovanligt kall fredag kväll och jag tänker på vänskap förflutna, och jag google dig, finna dig undangömt i en minimum-säkerhet-fängelset i Nordöstra Ohio. Det tog lite mer detektivarbete för att hitta din ex-fru. Jag erkänner att det är lite voyeuristiska att kika in på livet i den trasiga kvinna du har lämnat bakom dig. Det är svårt, också, för att bläddra genom din respektive Facebook-sidor och se en till synes idylliska äktenskapet förstördes. Spår av mannen jag visste att den man som älskade sin fru och sin katt och sina liv i en sömnig Mellanvästern stad — är fortfarande det, dela detaljer om hans dag. Det finns inga tecken på dig på hennes Instagram, spara för en tjänst som erbjuder din gamla derby skridskor för försäljning och är en ögonblicksbild av ett brev som du skickat henne förra våren. Det var “samtidigt som återupptagande stygn och en gåva från universum”, skrev hon.

Tjugo år. Tjugo år jag kände dig. Eller så jag tänkte.

Du var en förhärdad alkoholhaltiga när vi träffades, en god vän till den man jag så småningom att gifta sig, är den bästa vän av en annan jag har alltid hölls i hög aktning.

Visste du att se tecken? Frågade jag.

skulle Det vara flera år innan du tagit nykterhet, handel i ett missbruk för andra, ofarliga sådana. Vi ryckte ut ditt engagemang för att titta på NASCAR, din anal-fast behovet av att kontrollera varje softball praktiken, och din nyfunna kärlek snobberi som du bara vara din regelbundna excentrisk själv. Denna version av den du var bättre än den gamla. Den berusade mannen som en gång hade mig i ett hörn i en bowlinghall badrum krävande att se mina bröst, öl-slogged asshole som en gång försökte lura in mig i en trekant, var långt borta.

Nykter Du verkade försiktig. Uppmärksam. I kontroll. Sober Du hade vänt sitt liv runt, fått sin skit tillsammans och har hittat kärleken. Alla hejar på Nykter Dig.

Nykter Sedan Du gjorde något jag aldrig någonsin trodde att du skulle göra något så grymt, så avskyvärda, att jag fortfarande gobsmacked ett år senare. Och siktning genom röta för tecken.

Kanske bowling alley-incidenten var en. Jag kanske inte borde ha ryckte bort det. Så länge jag ser till att aldrig vara ensam i samma rum med honom att jag kommer att bli bra. Ingenting någonsin hänt. Inte för mig. Något som dock gjorde hända att en 14-årig flicka under en fem veckors span under sommaren 2016. En flicka, enligt rapporter nyheter, skulle du träffat genom hennes mor, som arbetade på en lokal bensinstation. En mamma bekväm nog att introducera dig till hennes dotter. En mor, som, enligt statistik, kan vara en överlevande sig själv.

En mamma som min, som kanske aldrig förlåta sig själv för att inte se skyltarna.

Det var aldrig en punkt där du stannade för att betrakta den mänskliga kostnaden av det hela, hur dina handlingar skulle lämna ett outplånligt märke på den 14-åriga flickan, hennes familj, i familj, dina vänner. Du didn ‘ t give a fuck. Jag kommer aldrig förlåta dig för det. Jag kommer alltid att undra om det finns andra 14-åriga flickor med andra berättelser, andra 14-åringar klumpigt att balansera skam på toppen av allt annat som kommer med att vara i de första stadierna av puberteten. Så småningom, men smärtan gör sig känd. På något sätt. Someway.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*