PÅ REAGERA PÅ DÅLIGA NYHETER

Det är en otroligt svår och omvälvande sak att komma framåt, att gå ut med påståenden om sexuella övergrepp eller försummelse som jag har sett på nära håll. Kvinnor risk för kläm-nivå av allmän skepsis, förtal, smutskasta och straff. De har inget att vinna och allt att förlora.
Någon beundran jag har uttryckt i tidigare Mario Batali ‘ och Ken Friedman, vad jag kanske tycker om dem, hur mycket jag beundrade och respekterade dem, är, i ljuset av dessa avgifter, irrelevant. Jag kommer inte slösa någon tid med uttryck för chock, förvåning, eller personliga upprörd, utöver att säga att jag skäms över att jag var uppenbarligen inte den sortens person att kvinnor vänner som visste och hade historier att berätta — kände mig bekväm litade på.
Under dessa rådande omständigheter, man måste välja en sida. Jag står utan att tveka och orubbligt med kvinnor. Inte av dygd, eller integritet eller hög moralisk upprördhet — så mycket som jag skulle vilja säga så — men för sent i livet, jag träffade en extraordinär kvinna med en särskilt hemsk historia att berätta, som introducerade mig till andra extraordinära kvinnor med lika hemska historier. Jag är tacksam till dem för deras mod, och inspirerad av dem. Som inte gör mig någon mer upplyst än någon annan människa som har börjat att lyssna och uppmärksamma. Det gör mig, hoppas jag, något mindre dum.
Just nu, nothing else matters men kvinnors berättelser om hur det är i branschen har jag älskat och firade i nästan 30 år och vår vilja, som mänskliga varelser, medborgare, män och kvinnor, för att höra dem, helt och fullt, och på ett sätt som andra kvinnor kan känna sig trygga nog, och har tro nog att de också kan berätta sina historier. Vi är helt klart på en efterlängtad ögonblick i historien där alla, godhjärtade eller inte, kommer att HA att titta på sig, den roll de spelade i det förflutna, saker som de har sett, ignoreras, accepteras som normal, eller helt enkelt missade — och överväga vilken sida av historien som de vill vara på i framtiden.
den utsträckning som mitt arbete i Kitchen Confidential firas eller långvarig en kultur som får den typ av groteska beteenden vi får höra om alla alltför ofta är något jag tänker på dagligen, med verklig ånger.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply