Reaktion historier är inget nytt – jag Vill ha Något Kreativt

Reaktionen berättelser är inte nyheter

Tja, jag tror att jag är villig att magen nyheter idag. Kan lika gärna kolla min news feed. Åh titta, Twitter utbröt. Igen. Denna gång är det något om Stormy Daniels. Den andra dagen jag är ganska säker på att det var något om att de Olympiska spelen. Imorgon… jag vet inte, förmodligen något om en politiker. Det är en ganska säker satsning. Jag vet exakt hur det kommer att se ut.

Dessa “historier” (massiva luft citat där) är inte ett nytt fenomen. Om du inte vet vad jag pratar om, kanske är du inte besväras av dem, men du kanske också har sett dem utan att märka något. Om du har, grattis: du har en tjockare hud än jag och inte har något emot att ignorera den gamla varning för att aldrig läsa kommentarerna.

Dessa berättelser — jag kommer att kalla dem reaktion berättelser om att det är coolt med alla — har ett liknande format. En rubrik som talar om hur Twitter har reagerat på vissa nyhetsvärde händelse (bonuspoäng om det “bröt ut,” “exploderade”, eller “smälta ner”) en punkt eller två, och sedan ett gäng tweets. Låta överflödig? Det är det.

Det är hur dessa berättelser att känna mig överflödig.

“Seth,” kanske du säger, “är inte detta bara ett sätt för människor att få sina röster där ute?” Tja, röster som sätter ut det. Du vet hur andra människor att få sina röster lägga ut det med Twitter? De går till sina Twitter och tweet.

När jag läser en nyhetsartikel, jag vill läsa de nyheter som rapporteras och skriven av den person vars namn i byline. Jag förstår att reportern har kanske redan skrivit om ämnet på den dagen, och de har deadlines att hålla, jag får det.

Men jag har fortfarande inte gillar det.

En av de viktigaste förändringarna som har kommit till stånd i och med framväxten av internet är den minskande av nyheter organisationer som grindvakter av information. Information är en Google-sökning bort. Med internet på våra fingertoppar, vi behöver inte förlita sig på nyheter organisationer för nyheter. Detta kan leda till att det egna mängd problem naturligtvis, men internet är ett tveeggat svärd i alla fall, så låt oss bara säga att detta är en bra sak.

Om jag vill ha nyheter, jag ska gå och leta efter en artikel som täcker nyheter. Om jag vill veta vad folk på Twitter tänka på det, jag ska gå på Twitter och leta efter en hashtag eller sikt.

När jag läser en reaktion historia, jag är varken läsa röst reporter eller är jag verkligen läsa en röst för den stora allmänheten. jag läser röster som reporter utvalda för sin berättelse i stället för att faktiskt prata med folk som kanske har viss relevans eller expertis på ämnet på sidan. Plus, med alla typer av människor på Twitter, många med gemensamma intressen, det finns säkert att vara en viss grupp av människor som reagerar starkt på ett eller annat sätt till en fråga.

Ta politiken till exempel. En vänster-lutande nyheter outlet kan säga att människor är enormt emot några politiska gått av våra Republikanska Kongressen och backa upp det med ett gäng tweets, och en höger-lutande nyheter outlet kan säga raka motsatsen och backa upp det med ett gäng tweets. En politisk spin är inget nytt med butiker som dessa, och det är inget fel med det, men om du försöker att berätta för mig att “titta på alla dessa människor som tror på detta sätt,” jag ska vara lite skeptisk.

I Mars 2017, Breitbart News, krönikör John Hayward kom till Florida Gulf Coast University tala till mina Journalistiskt Skrivande klassen om sina erfarenheter som en online-journalist. Jag tänker inte skräda orden, jag var lite nervös över att gå in i mötet. Jag är inte Breitbart är tänkta målgruppen, låt oss lämna det vid det. Men jag kom undan med en respekt för Hayward att jag inte förväntar sig att ha. Han uttryckte frustration över att dessa typer av berättelser, att kalla dem för “lata rapportering.”

“Allt de gör är att läsa tweets, att de försöker göra berättelser av tweets, de är som läser Twitter-konton, särskilt för kända personer, och de sy 300 tweets tillsammans, och de gör en berättelse eftersom det är lätt, det är verkligen lätt att göra det. Du behöver inte ens skriva vad den tweet sa, du kan bädda in den. Bing bang boom, 900-ord efter ut genom dörren, och det är lata.”

jag är inte helt emot att integrera Twitter i nyheter, men jag håller med Hayward att de flesta av tiden, det är lata. Och inte bara på den del av författare.

Ett mindre känt faktum om journalistik är att ibland redaktör skriver rubriken. Detta kan få läsarna att se en historia som kanske inte är så bra, men det kan också förstöra en bra story är chanserna att få läsa. I fall av reaktion berättelser men, redaktörer kan få lika lata som författare. Många av rubrikerna är desamma. Twitter har exploderat så många gånger det är en pyrande hög av aska. Twitter har brutit så många gånger att det är ur manteln att spy. Jag har inte en särskilt kreativa analogi för hur många gånger Twitter har smält ner men den resulterande slagg är nog vad som kommer ut under dessa utbrott. Också, säger “Twitter” är lite av ett generellt påstående då detta tyder på att hela användarbas aktier av samma åsikt. Jag vet att det är självklart inte fallet, men det är slarvigt ändå.

VULKANISKA UTBROTT” TheNextStepToReality används under CC BY-SA 2.0 / Beskurna från ursprungliga

Även så, tweets i sig kan vara nyheter. Att sätta mina åsikter av Donald Trump och hans användning av plattformen åt sidan, jag skulle vilja att ta itu med Twitter motivering för att inte ta bort sitt konto. Twitter säger att hans tweets är nyheten och ärligt talat är inte fel. Han är president och hans tweets är nyheter. Jag tror också att hans tweets är värt att rapportera om, komplett med faktakontroll och andra lämpliga journalistiska normer. Jag tror inte att det ska vara berättelser som helt består av andra tweets svara på hans tweets. Jag kan gå till hans tweet på Twitter och läsa svar om jag så önskar.

Den stora frågan är hur vi (jag är en journaliststuderande) är att på ett korrekt sätt integrera Twitter i vår rapportering. Tro det eller ej, det finns vissa smakfullt sätt att genomföra Twitter och tweets i berättelser.

Här är ett lyckat exempel. I Huffington Post berättelse “Skribent på New York Times ‘ s Tweet Om Mirai Nagasu Gnistor Kontroverser,” reporter förklarar den första tweet (de ovan nämnda författare (felaktigt) kallas uppmärksamhet till Nagasu status som invandrare,) varför sade tweet är kontroversiellt, att korrigera sakfel i tweet (Nagasu är en Amerikansk-födda barn av Japanska invandrare, därför medborgare) och talar i sin egen röst. Det är en summa av en reaktion tweet och det är en skärmdump av en annan nu-bort tweet genom Tiderna författare som bidrar till berättelsen. Rubriken gör det tydligt att historien är Twitter-centrerad, men det är också tydligt att det kan vara mer till historien än en reaktion tweet dumpa.

Detta är ett exempel på hur en tweet kan vara nyheter och hur människor reagerar på ett aktuellt ämne som kan integreras i en historia på ett sätt som inte förvandla människor — eller åtminstone jag — bort. Jag faktiskt läsa berättelsen och det är mer än jag kan säga reaktion berättelser.

ett Annat exempel på en smakfull integration av Twitter i en nyhet är Miami Herald historia “Parklandskap elever möter nya angrepp, denna gång från den politiska höger på sociala medier,” reporter rapporterar om reaktionen av den politiska rättigheten att de åtgärder som vidtas av överlevande av skytte. Det citat ett antal tweets och vissa webbplatser, men också rapporter om det aktuella läget kring efterdyningarna av skytte i stort, punktbelysning den aktivism som fattas av de överlevande.

historien är onekligen i rösten hos den som reporter och inte i vad reportern vill att läsaren att tro är en röst för allmänheten.

Även om detta stycke kan ha tagit längre tid att läsa, det är vad som händer när författaren sätter tanke och möda på sitt hantverk. Jag tvivlar på att Mediet kommer att “explodera” som Twitter över denna historia, men det är inte poängen. Jag skulle hellre skriva något genomtänkt att människor är villiga att ta lite tid att läsa. Jag försöker inte vinna några argument här, men jag är i alla fall uttrycka min åsikt i någons röst, utan min egen.