Sho November 20, 2018


räkna>

Resultaten Av Min Månad Lång Smartphone Experiment. Behöver Du En iPhone X?

Så en månad efter att min iPhone i en låda, och börjar använda en Moto G4+ vad jag har upptäckt? För det första, att Operativsystemet Android är mycket bättre än det brukade vara. Moto G4+ använder Android version 7.0 (alias Nougat som Google envisas med löjligt namn för version nummer) som är ett stort steg framåt jämfört med när jag senast använde Android för några år sedan. Det hela känns smart och snabb att använda, och från ett utseende och känsla perspektiv, det känns bara som “kvalitet” som en iPhone. Det finns bara ett par gamla Appar som låter detta ner, såsom röstbrevlåda App som ser 10 år gammal som en stor otymplig grafik.

Den största sak som jag har märkt (som att det är självklart när man tänker på det) är att eftersom du tillbringar 90% av din tid i Appar, den faktiska operativsystem (Android eller iOS) spelar faktiskt inte roll så mycket som du kanske tror. Om du öppnar den Slappa App på en iPhone till exempel, det är ganska mycket identisk med Android-version. Detta är fallet för nästan alla Appar som jag använder dagligen.

Så har jag kämpat för eller blev irriterad med något? Förvånansvärt lite. Efter månader av tung användning jag har inte haft en enda krasch eller fråga som är uppmuntrande. En sak jag märkte tidigt, och är en störning, är avsaknaden av anmälan emblem på App-ikoner (E. g. Om du har 7 nya sms, på iOS är det att ha 7 räknare på meddelande-App-ikonen i sig). Detta innebär att om du stänger meddelandet på skärmen header, det är lätt att glömma bort olästa meddelanden. Tydligen har detta åtgärdats i nyare Android-8.0 som nu omfattar anmälan märken men.

Gå tillbaka till jämförelse med iPhone X, jag kan höra folk som säger “men hur fab kamera och ansikte för att låsa upp etc” som Apple har gjort så mycket av. Ja, jag håller på att kameran kommer att vara bättre kvalitet, men jag har blivit förvånad över hur bra kameran är för en £150 telefonen.

hela ansiktet upplåsning sak som är intressant ändå. Jag insåg inte först, men detta Moto G4 faktiskt har det också! Om du går till inställningar den har några “smarta låsa upp” – funktioner. Face unlock-fungerar förvånansvärt väl i olika ljus och olika vinklar (och samtidigt bär glasögon). Den bästa “smarta lås upp” – funktionen är dock läge att låsa upp i min mening. Du kan i princip lägga till platser där telefonen kommer automatiskt att låsas upp så att du inte behöver mata in din pin-kod (eller svep mönster etc.). Jag satte mig upp både mitt hem och kontor, och det fungerar utmärkt.

Så sammanfattningsvis… Från ett operativsystem perspektiv, vilket är bättre, Android eller iOS? Jag skulle faktiskt säga att de nu är på samma nivå. Som nämnts ovan, eftersom vi tillbringar nästan all vår tid i Appar, jag tror inte det spelar för mycket. Som en iOS-användare för ett antal år, skulle jag säga att Android är bara lite olika, snarare än bättre eller sämre. Hoppar mellan de två är inte det jättekliv som det brukade vara.

Och naturligtvis den slutliga stora frågan är… Kommer jag att hålla med Moto G4+, återgå till min iPhone 6, eller uppgradera till en iPhone X? Vet du vad, jag ska rädda mig själv £1000 och stick med Moto. För nu åtminstone…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*