Tryck på Play och Gå: Spotify Dagligen Blandar den Bästa Auto-Spellistor Ännu

jag behöver lyssna på musik medan jag jobbar. Det är antingen det, eller lyssna till ljudet av mina egna andetag, vilket är tillräckligt för att köra mig in i ett tillstånd av existentiell förtvivlan. Men den svåraste delen av att lyssna på musik varje dag är att bestämma vad de vill sätta på. Jag vill bara trycka på play och går så jag har något att fylla tystnaden.

Spotifys auto-genererade Daglig Blandar en ny funktion de har rullat ut till sina iOS-och Android-appar, har blivit det bästa sättet att uppnå detta. Här är hur de fungerar (och varför de är bättre än Pandora-eller Beats 1).

Hur Daglig Blandar Arbete

Varje Daglig Mix har mellan 15 och 30 spår. De kombinerar en del av din favorit musik av dina mest lyssnade artister, några låtar som du inte hört av på ett tag genom att artister lyssnar du till regelbundet, och saker du aldrig lyssnat på innan att Spotify tror att du gillar. Jag har hittat split för att vara ganska jämnt över alla tre kategorier.

för Att lyssna till ditt Dagliga Blandar, öppna Spotify mobile app (det kommer till skrivbordet app “snart”) och gå till fliken Bibliotek. Välj Din Dagliga Mix och sedan välja den du vill lyssna på.

Du får mellan en och sex blandar beroende på hur varierad din musik smak är och hur länge du har använt Spotify. Varje mix mål en bred genre. Till exempel, jag har:

  • Ett Pop-Punk Mix med massor av Blink-182, Alkaline Trio, Linkin Park, och Avkomman.
  • Ett Alternativt Mix som är i princip Sia, alt-J, xx, och andra band med konstiga skiljetecken.
  • En Rap Mix som har alldeles för mycket Pitbull i det för mig att ha någon självrespekt.
  • En Musikal Mix eftersom, som var sjutton år gammal flicka, som jag lyssnade Min Sköt på repeat i cirka en månad.
  • En Hip Hop-Mix som främst har grejer från 90-talet.
  • Ett EDM Blanda med ett slumpmässigt urval av allt från Afrojack att Zedd.

Varje Mix är helt anpassad till mig. Jag lyssnar inte på mycket Pop eller hårdrock så de är aldrig i mina Mixar. Om du lyssnar på en massa Justin Bieber och Metallica, kommer du att se en helt annan uppsättning av spellistor.

Den musik i den Dagliga Blandar ständigt förändras. Spotify lovar att inom en dag för att lyssna till en Mix kommer det att få “en ny kö av spår”. I praktiken, har jag funnit att de flesta musik pinnar runt i en Blandning för ett par dagar och kommer därefter att ersättas, men spåren förändras tillräckligt dagligen att den Blandar aldrig gå inaktuella.

Den Dagliga Blandar utvecklas i takt med din musik smak. Om du går igenom en massiv Miley Cyrus, en fas som kommer att påverka dina Mixar. Du kan också berätta vad Spotify låtar du gillar och inte gillar.

När du lyssnar på ett spår från en Daglig Mix, du har två alternativ man normalt inte få i Spotify. Tryck på hjärtat för att spara ett spår till ditt bibliotek och låt Spotify vet att det gör gott, tryck på “no” – tecknet för att bannlysa en låt och aldrig höra det igen.

Varför Dagligen Mixar Är Så Awesome

Spotify känner mig bättre än någon av mina ex-flickvänner. Det var det genom varje 80-talet spelar, varje kort flirt med Landet, och sent varje natt Taylor Swift session. De har tiotusentals datapunkter bara från mig.

jag vill tro att jag är unik, men jag är verkligen inte. Det finns tusentals andra Blink-182 fans med en soft spot för Tay Tay och Lin-Manuel Miranda. Spotify har all sin data. Och tillsammans kan de få en ganska bra bild av vilken typ av musik vi kommer att njuta av.

RELATERADE ARTIKELN

så att Välja Vilken Musik prenumerationstjänst som är Rätt för Dig

i kvaliteten på De uppgifter som är vad som är Spotify ‘s Daily Blandar bortsett från Apple Musik är Beats 1 Radio, Pandora' s Stationer, och alla andra streaming-tjänster försök till att upptäcka musik. Spotify är inte att använda en frågesport, en DJ eller bara de låtar som du har upp-röstade för att räkna ut vad du vad du ska höra; de är använda din egen smutsiga lyssningsvanor. Varje spår som du har spelat, hoppas över eller sätta på repeat hela din Spotify historia påverkar ditt Dagliga Mix. Ingen annan tjänst har data för denna djupt.

perfekt exempel på detta som hände mig förra veckan. LMFAO: s Sexig och jag Vet Det är på mitt gym spellista. Och min att gå ur spellistan. Och min töntiga spellista. Jag lyssnar på den en hel del utan att någonsin verkligen mening. Jag kommer aldrig att gå att beskriva LMFAO som en av mina favorit artister, men innerst inne vet jag att de förmodligen är. Spotify vet om detta, så, som en del av en av mina Dagliga Blandar, de har börjat inklusive låtar från relaterade artister. En av LMFAO: s medlemmar, Redfoo, släppt ett solo album detta år och det är awesome. Skulle jag ha lyssnat på det själv? Förmodligen inte. Men när Spotify är halka spår från det i min Mixer, jag älskar alla spel.


Den Dagliga Blandar har gjort att bestämma vad man ska lyssna till enkla. Jag har bara fått sex val och något av dem alltid passar mitt humör. Jag vet att varje dag kommer jag att få höra en mix av låtar som jag älskar och musik som är nytt (åtminstone för mig). De är platta ut den bästa zero-effort sätt att lyssna på musik.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply