Sho September 1, 2018

Thär är så mycket som skrivs om vad som skiljer Amerikaner men mycket lite om vad som förenar oss.

En snabb, relaterade berättelse: jag visste att en Turk som bodde i främst grekiska stadsdel jag ringde hem under många år. Grekerna och Turkarna inte gillar varandra väldigt mycket. Men det hindrade inte mannen från trotsigt puts hans dörr med “GRATIS CYPERN” klistermärken. Han brukar stå utanför sitt hus och blänga argt och röker cigarrer och praktiskt taget vågar en grekisk att säga något.

jag skulle ibland stöta på honom på en av de lokala pubarna. Han lärde mig att spela på häst tävlingar på närliggande OTB. Lektionerna var enkel: spela på oddset. Det är okej, från tid till tid, att satsa på en häst vars namn ger dig en bra känsla — men inte gnälla om det galopper till mållinjen sist. Han hade också lärt mig att slita upp förlora biljetter och kasta dem ilsket på marken. Detta gjorde vi ofta. Ett snöfall av otur vid våra fötter.

Varje så ofta för att jag skulle vinna är nog för en runda av billig vodka och is. Men mest för att han och jag skulle bara gnälla och prata om hur nästa insats var vår golden ticket.

Han berättade för mig en gång var Usa den största landet i världen, eftersom alla var ute för sig själva. Jag svarade glatt, berättar för honom att, ja, Amerikanerna har en rättighet att eftersträva lycka.

“jag är aldrig glad”, sade han.

Och inte heller är Amerikaner. Detta är vad som förenar oss alla till en annan. Det är ganska vackert, om du tycker om det, vilket inte är något jag rekommenderar att göra för mycket lång. En sak vi har gemensamt — vår mest grundläggande bond — är djupt missnöje med allt. Amerikansk historia är en post av ständig melankoli besvikelse avbryts av ett par, om flyktiga, festliga high-fives.

hela Vår republiken grundas på rättigheter som beviljats av en gudomlig makt. Rättigheter som ingen mänsklig lag kan upphäva. Rätten att utöva lycka är en av dem. Att jaga, jaga det som ett djur. Vi kommer att driva de svaga ur vägen för en chans att ta tag i mässing ringen.

Det finns ingen rätt att faktiskt glad, dock.

jag minns tydligt en mycket ung och idealistisk college professor berättade för mig en gång att “följa mina bliss” och min första tanke var: “och sedan?”

Amerikaner är inte glad. Ett lyckligt folk inte plåga varandra för idrott. Vi är olycklig och, som de säger, elände älskar sociala medier.

Våra hus är för liten eller för stor. De människor vi väljer att representera våra intressen representerar inte dem mycket väl, om alls. Vi är inte spinkig eller vacker eller smart nog. Vi är olycklig om bagageutrymmet är på vår halsen eller om våra foten i stöveln.

hälsosam är missnöjda med att de sjuka lida så högt. Den vise är missnöjda med det dumt att bli belönad. Offret är olycklig kulan är dyrkad. Män är missnöjda med att de måste dela. Kvinnor är missnöjda de har att vänta. Alla klagar på att alla klagar.

Åh, och om du har icke-vita att du är missnöjd på grund löften var gjort, men aldrig helt och fullt kan hållas, om alls.

Så att de rika blir rikare och de rika blir rikare. Amerikanerna får höra om de går i skuld för en utbildning kommer det att finnas möjlighet för dem och sedan är det bara skuld. Amerikaner riskerar sina liv i främmande krig som startats för vinst men säljs som ett försvar av republiken. Amerikaner kämpar och strävar efter, klo och axel, och, mest av allt, fortsätta.

Alla vill ha sin beskärda del och, om möjligt, en extra beskärda del.

Ibland vår lycka är negativt påverkad av andra personer som ägnar sig åt deras lycka. Vi är religiöst och olycklig om inte någon annan. Vi gillar Batman och är olycklig om någon tycker om Wolverine i stället. Vi gillar ketchup och är olycklig när någon annan krav senap.

Det finns de som hävdar att de är nöjda. Dessa typer är oftast flagga vacklar. Lita aldrig på en flagga vackla: de ska vända på dig när de tror att man inte vifta med flaggan till höger.

America har en sådan fin riket men dess medborgare hatar all prakt den erbjuder — billiga avokado -, elektronik -, och liter bensin skurat av blod. Sådana mäktiga priser är avundsjuka på världen. Fortfarande, vi är olycklig. Arg, ännu. Om jag inte visste bättre skulle jag säga att den sena kapitalismen är inte så andligt uppfylla som vi trodde det skulle vara.

Men vad är lycka? Jag tror att vi är tillsagda att lycka aldrig har tillräckligt med. Alla pizza, alla tabletter, alla gillar. Jag uppfostrades att tro att lycka är kärlek: kärlek, familj och samhälle och, i mycket rimliga mängder, land. Osjälviska, lugn, ödmjuk kärlek. Jag lärde mig att så länge sedan, men som jag kan ha gjort det. Sanningen är att pengar kan inte köpa kärlek, om du förhandla? Om Amerika var ett avsnitt av en av dessa sci-fi TV-program med en twist slutar, twist skulle vara: överraskning, ingen får vara glad! Ibland tror jag att det här landet är bara konflikt och ilska, hunger och förtvivlan, en ändlös ras, runt och runt, som slutar med både vinnare och förlorare skeppas iväg till en fabrik ska bli till användbar renat fetter.

Här är en annan barmhärtigt kort historia: jag arbetade en gång för en mycket trevlig, mycket rika self-made man som tyckte om att gå ut och påkostade luncher. En dag förde han sin lunch för att arbeta i en brun påse. Han gjorde samma sak nästa dag. Så småningom frågade jag honom varför han inte gå ut för att äta lunch längre. “Jag köpte en båt,” svarade han.

Han verkar inte nöjd. Åtminstone jag lärt mig en viktig läxa som en ung man, och den lektionen är inte köper en båt.

Det var arg Turk, men som lärde mig det viktigaste läxan i mitt liv. Det hjälper mig att komma ihåg det när jag är olycklig, vilket är mest av tiden. Du kan vinna ett lopp, men du kan inte slå tävlingarna.