Vilken Chock: Marknadsförare inte Gillar SEO! 08

Tydligen marknadsförare gillar inte SEO — eftersom de inte förstå SEO. Det är följden av en ny rapport bara ut, där SEO rankad på svansen slutet av digitala initiativ.

jag kallar skitsnack om det. Det är inte så att marknadsförare inte förstår SEO. Det är att de inte gillar det.

jag gjorde min första SEO-arbete 1996. Det är två år innan det fanns Google. Och marknadsförare som inte förstår SEO så-eller så sa de. De har hållit meddelandet konsekvent under de senaste 22 åren: “Vi vill inte få SEO.”

Se, SEO är inte rocket science. Det är där searcher intent skär med innehåll. Vet vad folk söker efter och ge det till dem. Så enkelt är det.

Det handlar inte om att SEO är svårt att förstå. Det handlar om att SEO är svårt att göra. förra gången jag klättrade upp på denna soapbox var för fyra år sedan-och ingenting har förändrats. SEO är fortfarande svårt, kanske svårare än vad det någonsin har varit. Det är vad marknadsförare inte gillar.

Ja, det och många andra saker. SEO är svårt att kontrollera. Det är svårt att förutsäga. Det är svårt att mäta. Och det gör det nästan omöjligt att lita på. Alla dessa saker är en styggelse för marknadsförare.

Men här är den största anledningen till SEO brist på popularitet med marknadsförare: Det är inte mycket spännande. Det är mödosam. Det är ungefär lika sexig som att rensa ogräs i trädgården. Det är förmodligen därför sociala medier och toppar listan av digitala initiativ, och inte SEO.

Så varför ens bry sig om att söka? Av två skäl.

för det Första finns det inget bättre kristallisering av utsikten avsikt — kort för att konvertera på din egen hemsida — än en online-sökning. Planeterna är justerade, himlarna har öppnat med ett hallelujah chorus, den Heliga Graalen och har fallit i ditt knä.

jag tillbringade större delen av två decennier forska sök användare beteenden. Lita på mig när jag säger att detta är så bra som det blir.

Som skäl. Anledning två är att någonstans mellan 75% och 85% av dessa möjligheter kommer att klicka på en organisk lista. När vi pratar om att fånga en motiverad möjlighet, detta är en no-brainer grejer.

Ännu marknadsförare är att säga nej tack, vi kommer att ta ett pass på det.

Om online som är viktig för din marknadsföring, risken är extremt bra på att SEO är också viktigt. Jag bryr mig inte om du gillar det eller inte. Du måste göra det. Om du inte vill, hitta någon som har det.

Som tar upp en annan anledning marknadsförare hat SEO: Det egentligen inte bor i deras område. SEO, genom själva sin natur sträcker sig över flera domäner. Det måste vara systemisk över hela organisationen.

Så, det är inte helt och hållet en marknadsförare är fel att SEO är eftersatt. Det tenderar att falla in i ett “ingenmansland” mellan avdelningar. Marknadsförare inte driva det för att det finns många andra saker som de kan göra som de har fullständig kontroll över. Och om marknadsförare inte driva det, ingen annan kommer att kliva fram.

Befattningshavare, som legitimt kan inte förstå SEO, se det enbart som en marknadsföring motion. Teknisk support hatar SEO ännu mer än marknadsförare. Och corporate compliance? Inte få mig igång på företagens efterlevnad! Det finns en anledning till varför SEO har alltid varit känd som en röd styvbarn.

Som tidigare SEO-er, att jag inte var riktigt förvånad över att se att SEO fortfarande får ingen kärlek från marknadsförare.

jag har tvingat mig själv att äta broccoli i hela mitt liv. Och det är inte för att jag förstår inte broccoli. Det beror på att jag inte gillar det. Vissa saker förblir konstant. Men vet du vad? Jag har fortfarande kväva min broccoli ner. Eftersom min mamma hade rätt — det är bra för dig.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply